Emilia Irene

Januari - Februari
Årets två första månader sammanfattas som händelserika och vackert vintriga. Har längtat efter en riktig vinter med mycket snö och äntligen kom den! Får inte nog. Jag är väl kanske den enda som inte riktigt har börjat längta till våren än och som mer än gärna vill ha snön kvar ett tag till. Annars har året börjat med kusinbesök, skidning, en Åbo-vistelse, lite för många runebergstårtor och fastlagsbullar, styrketräning, en sitz, några födelsedagar, loppisrundor, slalomåkning, en årsdag, kompishäng och ett sportigt sportlov. 
 
Året började med att Rebecca kom på besök. Vi gjorde sådant som vi traditionsenligt brukar göra: ha tacokväll, äta hamburgare på Pancho och gå en loppisrunda.
 
Fick ett par nya skidor och kände mig så lycklig. Har inte skidat på flera år men i vinter blev det ändring på det. Pappa och jag har hunnit med några svettiga varv i spåren på Öjberget. Minstingen har också hakat på ett par gånger. Han är dock inte lika förtjust i sporten som oss andra.
 
I januari var det dimmigt.
 
Raawka lagade godaste varianten av runebergstårtan.
 
Bakade egna fastlagsbullar. Med mandelmassa.
 
Tidigare gick jag endast på pass på gymmet men nuförtiden är det styrketräning som gäller. Tränar dock inte så regelbundet som jag skulle vilja. Men tänker att det är bättre att hinna med två pass per vecka än inget alls. En dag fick jag lite träningshjälp och tips av en gammal vän. Sådant ökar motivationen!
 
Satt några timmar med denna snygging på mysig liten pub och samtalade om allt möjligt. Det var som vanligt väldigt givande.
 
Gick på sitz med Anna och Annina. Har inte sitzat sedan 2015 så tyckte att jag kunde passa på medan en fortfarande studerar. Det blev en mycket lyckad kväll. Sitzen var underhållande och sällskapet var bäst. Vi smet lite tidigare än alla andra och gick fnittrande till Ollis. Vi kom fram popcorn-tidigt och spenderade största delen av kvällen på dansgolvet. Gick hem glad och lycklig en skaplig tid. 
 
Spenderade en del av sportlovet i Närpes. Vi gjorde sådana där roliga aktiviteter som jag älskade att göra om vintrarna när jag var yngre, och som jag fortfarande tycker är minst lika roliga. Vi traskade över isen till Leklåbbin, grillade korv, drack varm choklad, pulkade på Vargberget, skidade och sparkade sparkstötting. 
 
 Gick på loppis och råkade av en slump hitta drömpälsen. Exakt den färgen och längden vill jag att min framtida päls ska ha. Detta fina fynd fick hänga kvar på galgen.
 
I mitten av februari för två år sedan gick jag på dejt med ett härligt charmtroll. Jag såg framför mig en kort sommarromans men blev kär påriktigt. Idag är känslorna ännu starkare och jag känner mig så lyckligt lottad. Vi firade vår årsdag med konstutställning, en mycket jämn match bowling och middag på restaurang. Romatiskt och välbehövligt. ♥