Emilia Irene

Från september till december
Händelser från de sista fyra månaderna av 2017. Flera skogsturer, mycket mat, kompishäng och festligheter sammanfattar september till december.
 
 
September - En mysig höstmånad. Beundrade naturens färgsprakande förändring med nya ögon, var ute i skogen, plockade svamp, fyllde frysen med lingon, åkte till torget på drive-in bio, åt kroppkakor och lagade risksallad av svampfynd.
 
Erica tog med mig på en drive-in bio upplevelse.
 
Lagade höstig mat. En dag blev det pumpasoppa och skäggrisk-sallad av egenplockad svamp till middag.
 
  
 
Oktober - En månad med ännu mer vacker natur att häpnas över. Gick på promenader i höstmörkret, fikade, bakade helt okej kanelbullar på kanelbullens dag, spenderade en helg i Pargas, hade smaka-på-sådant-en-aldrig ätit-kväll med två fina vänner, såg en tankeväckande teater, åkte till Tammerfors, beundrade norrsken, tjuvstartade julen med fjolårets glögg, gick på fest och så kom första snön.
 
Gick på halloweenfest. Sydde en cape och klädde ut mig till Rödluvan.
 
Åkte ner till Pargas en helg. Plockade äpplen, flisade kvistar, hittade svamp, fotograferade naturen, åt god mat, gick i bastun, myste och bidrog med kunskap om montering av vattenrännor.
 
  
 
November - En månad jag knappt tog en enda bild med telefonen. Tyckte att bananutbudet i butikerna var för grönt, skrev på mitt slutarbete, gick på loppis, stickade sockor, spenderade en söndag med välgörenhetsarbete och åt alldeles för många hemlagade pulled-pork hamburgare.
 
Flitigt välgörenhetsarbete!
 
Tittade på växtplanscher med gamla växtnamn på loppis. Johannesört bär tydligen även namnet mansblod.
 
 
 
December - Gick på teater, åt årets första julmiddag, fick mysigaste väckningen i form av en lussande pojkvän, bakade lussebullar, gick med i luciatåget, skickade julkort, lagade musslor, fick ett live julkort som sedan åts upp, klippte håret, hade en mysig julafton, festade på juldagen, åt ännu mer julmat och firade nyår med ett gäng trevliga individer.
 
Bakade mitt livs första lussebullar. Och jag måste säga att jag lyckades få till perfekta bullar. Dom blev fluffiga, jättegoda och höll sig saftiga i flera dagar.
 
Tröttnade på mitt långa slitna hår så jag bokade klipptid hos favoritfrissan och kapade många centimeter.
 
Firade julafton hemma hos mor och far. Vi åt alldeles för mycket mat, sneglade på julkalle, fick besök av totalt tre jultomtar, proppade i oss julgodis, öppnade julklappar och hade det julmysigt. Som det ska vara!
 
Firade juldagen med vänner. Jag hade inga särskilda förväntingar på kvällen men den resulterade i en riktigt bra förfest, en helt okej krogvända och en frusen jakt på nattmat.