Emilia Irene

- 2017 -
Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut? I år har jag gjort en massa nytt som varit matrelaterat. Jag har bland annat lagat mitt livs första smörgåstårta, bakat fluffiga lussebullar, lagat jättegod pulled pork, upptäckt ramen och rört ihop en risksallad. Utöver matlagning och bakning har jag gått en fotokurs, stickat en tröja, skjutit med miniatyrgevär på skjutbana, lärt mig vapenhantering, varit på drive-in bio och fått min första stickling att växa. 
 
Något du är tacksam över? Alla de underbara och betydelsefulla människor jag har i mitt liv.
 
 Fotograferade replotbron på fotokurs.
 
 
Bästa köpet? Ett par Birkenstock-sandaler gav mig materiell lycka i år. Soffan var också ett bra köp.
 
Vilka länder besökte du? Sverige. Åkte på en snabbvisit till Umeå med mommo och moffa i somras.
 
Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år? Varken eller. När jag tänker på året som helhet är jag mest glad att det är över. Det har varit ett stressigt år på många vis. Skolan, examensarbete, jobb, ekonomi, hälsa, osäkerhet och en framtidsoro har tagit mycket energi. Medan de där enskilda små händelserna, de där små guldklimparna i vardagen har gjort mig så glad och lycklig. 
 
Favoritserier? How I met your mother, Game of Thrones, Friends, Prison Break, Stranger Things och Dag.
 
Vårvintern bjöd på härligt väder.
 
 Min elelefantöra-stickling har vuxit som bara den och avokadoplantan har skjutit i höjden.
 
 
Vad var din största framgång i skolan? Att jag kom igenom alla de där knepiga kurserna jag sparat till det bittra slutet och att jag äntligen påbörjat mitt slutarbete. Kan se slutet av den alldeles för långa tunneln nu. 
 
Vad var din största framgång på det privata planet? Jag har tillåtit mig själv att varva ner och lyssnat mer på kroppen. Och inte en dag för tidigt! Det har varit svårt för en med skyhöga prestationskrav på sig själv men jag har lyckats även om jag kämpat med onödiga tankar om att vara otillräcklig, lat och egoistisk längs vägen.
 
Vad spenderade du mest pengar på? Standardsvar i vanlig ordning: hyra och mat. På tredje plats kommer möbler.
 
Största misstaget? Att jag jobbade lite för hårt i början av året och skadade ryggen. 
 
En somrig porträttfotografering med Anna.
 
Höst i Åbolands skärgård.
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad? Även om året varit stressigt finns det mycket som gett mig glädje. Oftast är det människorna jag har runt om mig som gör mig glad. Min pojkvän får mig att skratta varje dag, oavsett hur bra eller dålig min dag har varit lyckas han alltid få mig att skratta minst en gång om dagen. Han är ett gosigt lyckopiller jag inte vill leva utan (och av många fler anledningar än att han får mig att dra på mungiporna förstås). 
 
Vad fick dig att må bra? De där små stunderna av lycka, vänner, familj, naturen, flytten till nya lägenheten, hejdå pussar på morgonen, myskvällar, god mat, gosiga kramar, träning, festligheter, vila, växter, höstlöv och stickning.
 
Vad gjorde du på din födelsedag? Blev överraskad med frukost på sängen, fick välja en monstera, åt sushi och chokladtårta i gott sällskap.
 
Favoritholmen och ett stormigt hav.
 
Ett gäng härliga individer. 
 
 
Har du haft ett förhållande under året? Ja. Jag trivs så bra med min charmiga, kärleksfulla, smarta och tålmodiga kille. Tillsammans lagar vi mycket god mat, vandrar i skogen, är kulturella när vi har tid, ägnar timmar åt att slöa i soffan och titta på serier när vi är lediga, skrattar, går på promenader nu som då, hittar på trevliga saker, njuter av naturen och fånar oss när ingen ser. 
 
Bästa boken du läste? Läste få böcker i år. Gillade Susan Cains Tyst: de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns. Den gav mig en större förståelse för mig själv och likasinnade. 
 
Vem saknade du? Katten. 
 
Tre bästa minnena? 1) När en efterlängtad pojkvän kom hem från London. Hade så ont i hjärtat av saknad och blev så lycklig när jag äntligen fick krama om honom. 2) Påsken. Spenderade påskhelgen i Pargas tillsammans med pojkvännens familj och släkt. Hade det så trevligt. Åt kräftor, målade ägg, gick på påskäggsjakt i ett växthus, mådde bra av utomhusarbete och myste. 3) Svampplockning. Jag mår så bra av att vara ute i skogen.
 
Kärlek. ♥
 
Min saknade Mos som numera bor hos mina föräldrar.
 
 
Vad tänker du försöka göra annorlunda nästa år? Stressa mindre över saker jag oroar mig över i onödan, bli mer självsäker och njuta mer av livet. 
 
Har du några planer för 2018? Det här är sista gången jag kommer säga "bli klar med skolan" och det känns fantastiskt! Jag längtar så otroligt mycket efter att få göra något annat, något som ger mig mening. Jag kommer lägga mycket energi på att hitta ett jobb jag trivs med och som utvecklar mig och mina kunskaper. En resa skulle jag också vilja unna mig. Helst tillsammans med min pojkvän. Och så vill jag göra mer av sådant jag mår bra av, som att träna, fotografera, sticka, läsa böcker och vara ute i naturen. För att nämna något.
 
Jag önskar er alla ett Gott Nytt År!