Emilia Irene

Ögonblick från oktober
En enkel slänga-ihop-middag bestående av broccoli, kikärter, avokadoröra och melon. En ny favoritmaträtt som jag gärna lagar på inspirationslösa dagar då jag inte orkar stå i köket och kocka mer än 15 minuter.
 
Min lägenhet har fått ett ansiktslyft i form av grönväxter och orkidéer. Mycket hemtrevligt.
 
Har gått på stickcafé varannan tisdag och det har varit himla mysigt.
 
Resultatet av det som skymtade på bilden ovan. Mitt första egentillverkade sockpar!
 
Haha, alltså detta loppisbord var nog det mest tragikomiska jag sett. Så underhållande och fel på samma gång. RIP farmor. 
 
Bevittnade mitt livs första norrsken! Ett grönt dansande skådespel uppenbarade sig plötsligt på himlen då jag och Anna var ute och promenerade en kväll. Ooh, så vackert det var.
 
Anna och jag gjorde smarriga hamburgare till middag en torsdag. Samma kväll gick vi på halarkalas och crazy dansade på Leipis tills vi var genomsvettiga och allt smink smetats ut. En bättre kväll.
 
Mitt-i-natten-selfie. En annan utekväll. En mycket bra sådan. Igen. Förfestade hos Anna, spelade spel, gick till ollis, träffade ett härligt lyckopiller, dansade ytterst lite, åt nattmat och gick hem med humöret på topp. 
 
När löven ännu satt kvar på träden och såg höstiga ut.
 
Hälsade på The Queen. Hon regerar tillfälligt i en lägenhet och trivs mycket bra i sitt nya revir. Hennes undersåtar tar väl hand om henne.
 
Hoppade på bussen och åkte till mommo och moffa på höstlovet. Fick hjälp med min stickning, gick på promenad, lagade kåldolmar, diskuterade med moffa, sopade löv från taket och hade det allmänt mysigt.
 
Min syn har tydligen försämrats. Har gått med linser i fel styrka mer än ett år. Trodde att jag såg dåligt för att linserna inte korrigerade brytningsfel eller något i den stilen hade jag för mig att optikern nämnde ifjol. Så var uppenbarligen inte fallet. Men hur skulle jag veta det. Fattade tillslut att jag borde kolla upp synen igen. Nu har jag både linser i rätt styrka och ett par nya glasögon. Det känns fantastiskt! Jag kan se vad som står på tavlan i skolan igen!
 
En vägg jag gillade. På café Pure Hero i Åbo.
 
Tekniikkan Taulukkokirja. Min bibel och kompanjon för att klara av fysik och elteknik. Min favoritbok just nu. Extremt nördigt.
 
Och en fin trappuppgång på det.
 
I Stockholm på konsert. Alla på hemmaplan gick på Kent medan jag, bror och mamma styrde kosan mot huvudstaden i grannlandet och lyssnade på en av pionjärerna inom den elektroniska musiken - Jean Michel Jarre. En intressant musikupplevesle.
 
På båten hem från Stockholm åt två tredjedelar av resesällskapet hamburgare och shoppade nödvändigheter i taxfreen innan vi däckade i hytten efter en lång dag med shopping och strosande i Gamla Stan.
 
Jag och elefanten Jättestor. Min mor och jag gjorde ett stopp vid IKEA i Åbo innan vi styrde kosan hemåt.