Emilia Irene

Mitt 2013
 
JANUARI - Jag och Marhias åkte till Närpes för att hämta en kattunge och kom hem med världens sötaste lilla krabat. Hon var bara 8 veckor gammal och pytteliten.
 
 
FEBRUARI - En kall månad. Mathias ordnade en fin och romantisk överraskning åt mig på alla hjärtans dag. Jag, Irene, moster, mommo och mamma samt några fler släktingar åkte på en dagsutflykt till Umeå. Vi shoppade och jag passade även på att umgås med min vän Fia som studerar där borta. Katten växte så det knakade.
 
 
MARS - En ännu kallare månad. Jag var med familjen på vinterspektakel vid pulkabacken i Sunnanvik. Jag bar min gula halare vid ett tillfälle. Min yngsta bror fyllde 7 år. Jag odlade påskgräs i fina krukor som jag målat själv, katten bestämde sig dessvärre att ha ner krukorna i golvet, så de gick i tusen bitar. I mars hände även något ledsamt.
 
 
APRIL - En av mina favoritmånader. Jag och mamma åkte till Barcelona för att vila upp oss och hälsa på min kusin Rebecca. Det var absolut en av årets bästa händelser! Jag blev 21 och firade med några vänner. Estenomerna ordnade fashionshow vid Leipätehdas som jag fick vara med i. Det var första gången någonsin jag gick på en catwalk och det var hur roligt som helst! April var en riktigt bra månad.
 
 
MAJ - På första maj gick jag med familjen till torget med studentmössan på huvudet. Vi besökte även mitt barndomshem Bragegården. Där tittade vi på folkdans, gick med styltor och sprang genom jungfrudansen (precis som när jag var liten, hihi). Jag spenderade tid med Anna. Jag åt sushi och umgicks mycket med Irene. Mitt i allt blev det sommarvärme och jag picknickade på stranden och solade. Jag fyndade på loppis. Mathias och jag åkte till hans villa och myste. Vid sidan om allt det roliga kämpade jag stenhårt med att hitta sommarjobb.
 
 
JUNI - Jag fick äntligen sommarjobb efter flera månaders arbetssökande. Ni anar inte vilken lycka jag kände just då. Jag träffade Anna & Erica. Jag gick på kvällspromenader med min pojkvän. Vackra Anna fick agera modell när jag blev sugen på att fota. Jag och Mathias firade vår 3-års dag. Midsommaren firades i gott sällskap och med god mat. En ledig dag cyklade jag iväg på en fotoutflykt och hittade mitt egna vackra sommarställe där det växte små björkar och ett klöverhav. Jag åt jordgubbar och mer sushi. Katten trivdes utomhus, hon jagade humlor och blev vän med igelkottar.
 
 
 
 
JULI - En händelserik månad. Jag, Mathias, Hannele och Juho spenderade en dag vid Mathias villa. Där fick jag testa att åka wakeboard för första gången. Jag jobbade mycket. Jag gick på promenad med Anna och träffade Fia och Sosso. Blev bjuden på födelsedagskalas till Norra Vallgrund. Mamma bjöd med mig på underhållande Humorshow i Närpes. Jag träffade Erica och Kirsi och åt ännu mer sushi. Haha, tänk att jag inte fick nog av allt sushiätande. Mathias och jag spenderade en helg vid finaste holmen Leklåbbin. Mina kusiner och jag gjorde en dagsutflykt till Tammerfors och hade en rolig dag i Särkänniemi.
 
 
 
AUGUSTI - Sista lediga månaden innan skolan satte igång igen. Mathias och jag åkte över till Umeå, där vi spenderade en vecka hos hans kusiner. Vi hann även med en liten utflykt till Tammerfors, där vi gick igenom Ideapark och köpte hem nödvändigheter från IKEA. Jag umgicks även denna månad med Anna, vi gick tillsammans på konstens natt och spenderade en varm sommarkväll vid hamnen. Månadens mest udda men roliga händelse var högstadie klassträffen. Min lillebror, Mathias och jag åkte och bowlade.
 
 
 
SEPTEMBER - Hösten kom och skolan började. Motivationen att plugga var borta men jag mådde bra. Kirsi, Anna och jag ordnade vår egen version av halv 8 hos mig och lagade varsinn utsökt rätt. Mina kusiner, min yngsta bror och jag hade en skojig höstfotografering. Jag lärde känna mina klasskompisar, Anna och Joanna, mycket bättre (de är även två personer som fått mig att trivas bättre i skolan under hösten).
 
 
OKTOBER - Jag vinner Model Face Vaasa titeln. En oväntad men spännande händelse. Årets första snö dalar ner från himlen. Familjen bjuder kusin Irene på 18-års middag. Skolan är jobbig men humöret är på topp.
 
 
NOVEMBER - Jag var på min första sitz för året (bättre sent än aldrig) med temat skurk. Det var bästa sitzen jag varit på. Med skurksitzen medräknat har jag totalt varit på två sitzar under min studietid. Jag verkar fortfarande köra hårt på en sitz per år! Jag fotade naturen. På alla helgons dag besökte jag och familjen en vackert upplyst gravgård och tände några ljus till minne av bortgångna släktningar. Det var fint. Jag flög till Stockholm med jobbet en helg och firade Byggmax 20-årsdag. Varm choklad på Café de Paris i fint sällskap var räddningen i månadens eviga mörker.
 
 
 
DECEMBER - Anna och jag tittade på balettföreställning. Jag såg årets version av Den sjungande julgranen där min kusin uppträdde. Mamma och jag pysslade julkort. Min lillebror, kusin Rebecca, mamma, jag, mommo och moffa åkte till Tammerfors. Vi gick och tittade på det fina jultorget och åkte till IKEA. Julafton spenderades hemma hos mamma och pappa. Jag hade stegring. Jag fick fina julklappar, bl.a en pippitröja, Lightroom 5, en stavmixer, muffinsformar, världens mysigaste pläd och pengar som räckte till mitt nya objektiv. På jul annandagen åkte jag, Mathias och hans föräldrar till Dubai. En välbehövd och fantastisk semester.
 
 
Det var en sammanfattning på några händelser i mitt liv från varje månad under 2013. Det var ett bra år, mycket bättre än 2012. Jag mådde prima, jag var glad för det mesta och jag hade möjligheten att åka utomlands fem gånger (fast Stockholm räknas knappt, för det enda jag såg var flygplatsen, haha). Nu hoppas jag att 2014 blir ett lika bra år, om inte ännu bättre. Det har i alla fall börjat bra.