Emilia Irene

Model Face
Oj, vad var det som hände!? Jag vann Model Face deltävlingen i botniahallen i söndags. Det verkligen inte väntat och jag har inte riktigt fattat det än... 
 
För att ni överhuvudtaget ska förstå vad det är jag dillar om måste jag ge er lite bakgrundsinformation som jag inte tidigare delat med mig av här på bloggen. I september i år ordnades en Miss Vasa-casting. Model Agency Fashion Team fanns på plats i Rewell Center och tog emot anmälningar av alla tjejer som ville delta i tävlingen.
 
Jag hade tidigare sett reklam om det runtom i köpcentret, men inte riktigt vetat vad det handlade om. Av ren nyfikenhet gick jag och min kompis Anna dit för att se vad det var frågan om för något. Vi ställde oss på andra våningen och betraktade alla som stod där nere i casting-kön. Plötsligt tittade de som satt vid casting-bordet upp mot oss och började vinka. Jag fattade ingenting. Vem viftade dom åt!? Det visade sig vara till img. Och så hamnade även jag i casting-kön.
 
Någon vecka senare fick jag ett mejl där det stod att jag blivit antagen till Miss Vasa och Model Of The World tävlingen. Först ville jag vara med. Sedan ångrade jag mig och skickade att jag inte ville vara med. Men efter mycket velande bestämde jag mig tillslut för att ändå delta i Model Of The World tävlingen.
 
Alla tävlande i Miss Vasa, Model Of The World och Model Face började med en modevisning i Gw-gallerian för två veckor sedan. Det var både stressigt och spännade. Vi fick visa vår gång, lära oss att posera och lära oss en koreografi. Allt på en alldeles för kort tid. Trots det blev det ändå en lyckad visnig där alla gjorde bra ifrån sig.
 
Nu i helgen skulle Miss Vasa krönas på byggmässan i Botniahallen. Även Miss Model Of The World och Model Face vinnarna skulle utses samtidigt. Det var en mycket hektisk helg, med program från morgon till kväll. Vi hade övningar, intervjuades av jurryn, sminkning och hårstyling, klädprovning och en massa väntande.
 
På söndag klockan två hade vi vår sista visning och efteråt skulle alla vinnare utses. Alla vackra och härliga tjejer stod på scenen och väntade med spänning på resultaten. När Model Face vinnaren utsågs och designern Jukka Rintala, vars vackra skapelser vi fått bära, uttalade mitt namn blev jag helt paff. Det var verkligen inget jag förväntat mig!
 
På något sätt tog jag mig fram till Jukka Rintala och tog emot pokalen och en blombukett. Jag fick senare höra att han sagt mycket fina ord om mig, vilka jag inte alls hade hört. Det enda jag uppfattat var mitt eget namn, allt annat är bara dimmigt. Efteråt fick jag en massa kramar och gratulationer av mina nära och kära så att jag blev helt rörd.
 
Jag har nog ännu inte riktigt förstått vad som egentligen hände. Det står en enorm pokal på min bokhylla, den första jag någonsin vunnit i hela mitt liv och jag har ingen aning om vad som händer i framtiden. Men det blir spännande att se.
 
Creds till den som orkade läsa ända hit. Det blev visst en lite väl lång uppsats. Allra sist vill jag i alla fall tacka Marjo Sjöroos på Fashion Team!
 
Här är jag och de andra vackra vinnarna. Från vänster: Jennifer Carp - andra perintöprinsessa (vet inte vad det är på svenska), Lyyti Mäkiniemi - Miss Vasa, Alexandra Dolinina - första perintöprinsessa & Model Of The World och så jag. Vi har på oss vackra klänningar designade av Jukka Rintala. Bilden har jag lånat av Lyyti.