Emilia Irene

Raclette
 
En torsdag kväll blev jag och Anna bjudna på Schweizisk middag hemma hos Erica. Hon hade fixat så fint, i rött och vitt, och då vi kom fick vi bara sätta oss ner till ett dukat bord. Så lyxigt!
 
Vi fick smaka på raclette som är en traditionell Schweizisk maträtt. Man smälter racletteost på en raclettegrill och äter den smälta osten med nykokt potatis, inlagd gurka, syltlök, bröd och parmaskinka. Man kan variera tillbehören men som jag har förstått så är potatisen ett måste och gurkan och syltlöken de mest traditionella tilltuggen. Till middagen ska man antingen dricka vin eller té för att undvika magknip. Mineralvatten fungerar också.
 
Middagen var supergod och jag som älskar mat tyckte det var spännande att testa på något nytt. Vi hade en riktigt trevlig kväll och satt i flera timmar och åt och pratade om allt möjligt. Mys!
 
Konstaterade två saker efter denna kväll: 1. Jag måste laga raclette själv och bjuda Mathias på lite Schweizisk tradition. 2. Man borde ha såna här myskvällar betydligt oftare.