Emilia Irene

Julafton
Juldukningen 
 
 
Karl Bertil Jonsson på tv
 
Julklappar, lillebror och en finskspråkig tomte
 
Snooze fick vara med och fira jul
 
 
I år firade jag jul hemma hos mamma och pappa. På morgonen åt vi risgrynsgröt, som jag väntat på hela december. Jag älskar risgrynsgröt! Efter den världsgoda frukosten åkte jag, lillebror och pojkvän hem till pojkvännens föräldar för att önska en god jul.
 
När jag och lillebror kom hem dukade vi fram julmaten. Jag åt mig alldeles proppmätt på julskinka, lådor, rödbetssallad, sill och köttbullar. När vi ätit klart rullade vi ner till tv-soffan för att se på Kalle Anka och den långa väntan på jultomten började. Minstingen i huset satt otåligt och väntade.Tillslut kom tomten, till lillebrors lättnad, och delade ut några julklappar innan han rusade vidare.
 
Jag hade inte förväntat mig några juklappar och blev så glad och förvånad då jag fick så mycket fint. Och så fick jag choklad i mängder! Jag kommer bli alldeles rund och go' om jag äter upp allt själv. Resten av kvällen åt vi choklad, drack glögg, tittade på Kan du vissla johanna och Karl Bertil Jonsson och så gick jag och mamma på en liten promenad.
 
Och det var allt från min mysiga julafton.