Emilia Irene

VILLD
För en vecka sedan fick jag uppleva en spännande smakupplevelse. Åt en annorlunda middag bestående av fyra ovanliga, kreativa och smakfulla rätter. Alla rätter serverades som små genomtänkta matkonstverk.
 
Förrätt 1: Mört, blåstång och frilandsgurka i olika former. Samt knaprigt, saltigt knäckebröd och riven inlagd/torkad (minns inte riktigt vad hon sa för var så fascinerad av det jag hade på tallriken framför mig) äggula.  
 
Förrätt 2: Bovete, nässla, svart trumpetsvamp och transparente blanche äpple i olika former. Detta var kvällens favoriträtt. Gillade den rostade boveten. Smaken påminde om popcorn.
 
Huvudrätt: Rova, krusbär och fårticka. Svampen var utsökt. Likaså krusbärsmarmeladen.
 
Menyn. Gillade dess enkelhet.
 
Efterrätt: Fänkål i olika former, tall-is, fil pannacotta och rostad vitchoklad. Fänkålssorbeten var så god! Fänkål påminner en aning om lakrits i smaken.
 
Det var en mycket uppskattad middagsupplevelse!